promo

Aktuality a články z nášho prostredia

Technológia

Povrchová úprava drevohliníkových a drevených okien a dverí

Povrchová úprava okien MINTAL je špeciálne navrhnutý trojvrstvový systém pre zachovanie prirodzenej krásy dreva a vysokej životnosti bez nutnosti náročnej údržby.

Naše hlbokomatné systémy s prirodzeným efektom ,jemne dopĺňajú prvky modernej architektúry. Takéto povrchy vyzerajú takmer akoby neboli vôbec ošetrené náterovým systémom. Bežne používané dreviny ako smrek, smrekovec a dub tak získajú moderný a nadčasový vzhľad.

Základné nátery

Základný náter sa postará o zabezpečenie spojenia ďalších náterov s podkladom. To je primárna podmienka pre dlhú životnosť povrchov. Okrem toho preberajú tieto nátery, podľa želania povrchovej úpravy alebo druhu dreva i ďalšie úlohy, ako farebný odtieň, či vykreslenie kresby dreva.

Povrch2

Medzivrstvy

Medzivrstva má vysokú mieru účinnosti a veľmi dobrú ochranu pred vlhkosťou . Zároveň tvorí technologický most medzi základným a vrchným náterom.

Vrchné nátery

Nakoniec – vrchné náter. Na tie sú používané najmä samozosieťujúce akryláty najnovšej generácie. Efektívna aplikácia manuálnymi alebo robotickými striekacím zariadením zaručuje rovnomerné nanesenie bez fľakov, prestrekov a nedokonalostí. Záverečná ochranná vrstva uzatvára základný náter a medzivrstvu. Taktiež vytvára ochranu pred UV žiarením, vysokú vodeodolnosť a dokonalý haptický zážitok.

Záver

Takto konštruovaný povrchový systém sa vyznačuje vysokou pružnosťou a dlhotrvajúcou životnosťou. Pri kombinácií dreva a hliníka získate z každého jedného okna jedinečný objekt. Zatiaľ čo v interiéri drevo ako stavebný materiál zvyšuje komfort a atmosféru v príbytkoch, drevohliníkové okná sú zvonka perfektne chránené pred poveternostnými vplyvmi, a to bez akejkoľvek potreby údržby.

Späť na články

Pozrite si našu realizáciu

Okná pre vašu budúcnosť

Niekedy stačí jeden pohľad, dotyk, či nepatrný kontakt a prepukne láska. Tá naša prepukla v spojení prírody a nadčasového dizajnu. Náš nedávno zrealizovaný projekt ,,Pri vode" je toho dôkazom.

Pozrieť projekt