promo

Aktuality a články z nášho prostredia

Montáž

Ochrana okien po montáži

Vodou riediteľné laky na akrylátovom a disperznom základe vyžadujú zodpovedajúce tesnenie a začisťovaciu kryciu pásku. Pri lakovaní, alebo maľovaní bytu resp. opravách poškodených stien, omietaní je nutné chrániť drevené okná krycou páskou, alebo fóliou, pred znečistením cementom, maltou, vápnom a pod., ktoré by lakované plochy rozleptali.

Img 0094
OznačenieFarba
Tesa 4438 modrá
Tesa 4438 ružová/biela
Scotch Brand Tape žltá
Scotch Brand 2090
Long Mask
Masking Tape
modrá

Odporúčaný postup ochrany povrchovej úpravy po osadení okien do stavby:

  1. po montáži okien, pred murárskymi prácami, prilepiť na okná omietacie lišty (napr. picco 6mm) a celé okno prelepiť ochrannou fóliou
  2. počas murárskych prác vetrať
  3. po ukončení murárskych prác odstrániť fóliu a odlamovaciu časť omietacej lišty

V žiadnom prípade nepoužívajte papierové lepiace pásky, pretože pôsobením UV žiare-nia a tepla dochádza k prilepeniu neodstrániteľných zvyškov pásky na povrchu (zvyšky lepidla)! Ak sa rozhodnete pre použitie iných pások, pozorne si prečítajte pribalený návod, pretože mnohé pásky bežne dostupné v maloobchode nie sú vhodné pre použitie na akrylátové farby!

Späť na články

Pozrite si našu realizáciu

Okná pre vašu budúcnosť

Niekedy stačí jeden pohľad, dotyk, či nepatrný kontakt a prepukne láska. Tá naša prepukla v spojení prírody a nadčasového dizajnu. Náš nedávno zrealizovaný projekt ,,Pri vode" je toho dôkazom.

Pozrieť projekt