promo

Aktuality a články z nášho prostredia

Servis

Exteriérová údržba drevených okien

Ako sa starať o drevené povrchy?

(neplatí pre systémy MINTAL – drevohliník)

Rozhodli ste sa pre drevené okná alebo drevené vchodové dvere. Čaro tohto príjemného prírodného materiálu vás určite pohltí. Týmto rozhodnutím nielenže pomôžete životnému prostrediu, ale aj naplníte svoju túžbu po prírodnom vzhľade vášho bývania a jeho útulnosti.

Povrchová úprava pozostáva zo špeciálnych náterov a buďte si istý, že vaše drevené okná sa vám za trochu starostlivosti poďakujú o niekoľko rokov. Nanesením ošetrovacieho balzamu po vyčistení sa vytvorí ochranný film, ktorý drevené rámy udrží vo forme.

Vzhľadom na to, že povrch drevených okien sa elektrostaticky nenabíja, môže nasledujúci dážď zmyť nahromadený prach. Lakované časti je potrebné ošetrovať každé 2 roky. Takáto údržba nie je nákladnejšia ako starostlivosť o váš nábytok.

Exterier

Vyčistenie a ošetrenie len raz za 2 roky

Aby si vaše drevené okná a dvere zachovali svoju krásu a ochrannú vrstvu čo najdlhšie, je potrebné používať vhodný čistiaci prostriedok a ošetrujúci balzám. Obidva produkty sú obsiahnuté v sade Remmers Pflege-Set, pri ktorej stačí aplikovať tieto prostriedky len raz za 2 roky.

Každoročná kontrola

Odporúčame vám, aby ste svojim oknám a dverám venovali aspoň raz ročne osobitnú pozornosť. Vtedy je potrebné skontrolovať všetky tesnenia a povrchy, naolejovať všetky pánty, kĺbové závesy, pohyblivé časti a opätovne ich nastaviť.

Pflege Set Remmers

Môže sa farebný tón a lesk drevených okien/dverí zmeniť? Čím to je a ako tomu môžete zabrániť?

Riadnym ošetrovaním drevených okien a dverí napríklad spomínaným ošetrovacím setom Remmers získate nielen prirodzenú štruktúru, ale umožníte jej ešte žiarivejší vzhľad. Dlhodobo sa však v dôsledku vystavenia poveternostným podmienkam nedá zabrániť vyblednutiu, strate lesku a zmenám farebného tónu. To však nemá žiadny vplyv na odolnosť voči poveternostným vplyvom.

Späť na články

Pozrite si našu realizáciu

Okná pre vašu budúcnosť

Niekedy stačí jeden pohľad, dotyk, či nepatrný kontakt a prepukne láska. Tá naša prepukla v spojení prírody a nadčasového dizajnu. Náš nedávno zrealizovaný projekt ,,Pri vode" je toho dôkazom.

Pozrieť projekt