Technológia

Drevo

Naše drevo spĺňa najprísnejšie požiadavky na pevnosť a stabilitu, čo z neho robí ideálny materiál pre výrobu kvalitných drevohliníkových a drevených okien. Vďaka radiálnym lamelám a viacvrstvovému lepenému hranolu ponúka vynikajúcu tvarovú stálosť, estetiku a izolačné vlastnosti. Používame dreviny, ktoré zabezpečujú energetickú úspornosť a trvanlivosť vašich okien.

Naše prémiové drevo A500+ spĺňa najvyššie štandardy pevnosti a stability bez defektov a zároveň požiadavky noriem STN 74 61-01-2 a STN EN 942. Základným konštrukčným materiálom pre výrobu drevených okien je viacvrstvový lepený hranol, ktorého dĺžkové nadpájanie zaručuje rovnomernú kvalitu a presnosť po celej dĺžke. Pre zachovanie tvarovej stability používame vrchné lamely z radiálneho dreva, ktoré poskytuje vynikajúcu stabilitu, odolnosť a estetický vzhľad. Letokruhy orientované rovnobežne a pozdĺžne zabezpečujú maximálnu pevnosť, pričom drevo bez tmavých vlákien ponúka čistý a jednotný povrch, ideálny pre náročné projekty. Dbáme na to, aby drevo malo optimálnu vlhkosť 12 % ± 3 %, čím minimalizujeme riziko deformácií.

Na dosiahnutie energeticky úsporných okien je dôležitá voľba drevín s objemovou hmotnosťou okolo 350-480 kg/m³, pričom používame mäkké a stredne tvrdé dreviny ako smrek, červený smrek a Meranti. Svetločervené jadrové drevo Meranti, ktoré má po vysušení hustotu 385-480 kg/m³, ponúka skvelú kombináciu ľahkosti a tvrdosti. Naopak, dub s hustotou nad 520 kg/m³ nie je vhodný pre výrobu energeticky úsporných okien, keďže jeho tepelná vodivosť by zhoršila izolačné vlastnosti okna.