promo

Aktuality a články z nášho prostredia

Technológia

Drevo

Viacvrstvový drevený lepený hranol spĺňajúci požiadavky noriem STN 74 61-01-2 a STN EN 942 je základným konštrukčným materiálom pre výrobu drevených okien. Pre zachovanie konštrukčnej tvarovej stability hranola je dôležité použitie vrchných lamiel z tzv. radiálneho dreva ( rovnobežne a pozdĺžne smerujúce letokruhy ) a to buď :

  • fixných
  • cinkovaných (dĺžkovo nadpájaných)
Drevo

Pre dosiahnutie kritérií energetický úsporného okna je dôležitou požiadavkou použitie drevín s objemovou hmotnosťou okolo 350-480 kg/m3 .Nakoľko platí „čím tvrdší materiál –tým lepšia tepelná vodivosť a zhoršená izolačná schopnosť“ používame mäkké a stredne tvrdé dreviny:

  • smrek
  • červený smrek
  • meranti červené

Tzv. svetločervené Meranti - jadrové drevo býva svetloružové cez svetločervené až svetlohnedé. Toto drevo je ľahké tvrdé drevo, ktoré má po vysušení na 12(+3-2)% hustotu 385 – 480 kgm3 ) .

Tvrdá listnatá drevina - dub - nezodpovedá daným kritériam (nad 520 kg/m3), nie je vhodná pre použitie vo výrobe energetický úsporných okien .

Pre špeciálne požiadavky ponúkame aj konštrukćné riešenie hranola v kombinácií s tzv. termowood lamelami(termický upravené drevo) ktorého tepelným spracovaním sa zvyšuje odolnosť voči biologickým škodcom a odolnosť proti vode.

Späť na články

Pozrite si našu realizáciu

Okná pre vašu budúcnosť

Niekedy stačí jeden pohľad, dotyk, či nepatrný kontakt a prepukne láska. Tá naša prepukla v spojení prírody a nadčasového dizajnu. Náš nedávno zrealizovaný projekt ,,Pri vode" je toho dôkazom.

Pozrieť projekt